Rhubarb Cake

【ルバーブケーキ】

ルバーブの季節がやってきました!

このケーキはとっても簡単なので、ぜひ作ってみてください。ルバーブの甘酸っぱさと表面にかけたシナモンシュガーが本当に美味しいんです(自画自賛)

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材料(26cm丸型)

*生地

  • 無塩バター(室温)100g
  • グラニュー糖   100g
  • バニラエッセンス 小さじ1/2
  • 卵        2個
  • 小麦粉      160g
  • ベーキングパウダー  小さじ1
  • ルバーブ(冷凍可)300g

*シナモンシュガー

  • グラニュー糖  30g
  • シナモン   小さじ1/4

作り方

  1. オーブンを175℃(350°F)に温めておく。
  2. 室温に戻した無塩バターをハンドミキサー等で混ぜ合わせ、グラニュー糖を加え、白っぽくなるまで混ぜ合わせる。
  3. 卵を一つずつ加えて混ぜ合わせバニラエッセンスも加える。
  4. 最後に小麦粉とベーキングパウダーを入れ混ぜ合わせる。
  5. バター(分量外)を塗った型に生地を入れて平にする。その上にルバーブを均等に並べる。
  6. シナモンシュガーを作り、ルバーブの上にまんべんなくかける。
  7. オーブンの中段に入れ、約40分焼きます。
  8. ホイップした生クリームを添えて召し上がれ♪

 

Ingredients:

— Dough (26cm pan)

  • 100g unsalted butter, room temperature
  • 100g granulated sugar
  • 1/2 tsp pure vanilla extract
  • 2 eggs
  • 160g all-purpose flour
  • 1 tsp baking powder

–Filling

  • 300g rhubarb

— Cinnamon Sugar

  • 30g granulated sugar
  • 1/4 tsp cinnamon

Directions:

  1. Wash the Rhubarb and cut into 1cm pieces, set a side.
  2. Preheat oven to 350F (175C) Lightly butter and flour the pan.  sift flour and baking powder, set a side.
  3. Put butter and sugar, beat until light and fluffy.  Add vanilla and eggs one at a time, beating well after each addition.
  4. With mixer on low, add the flour mixture, and beat just until combined.
  5. Pour into the prepared pan and spread evenly.
  6. Put Rhubarb evenly on the dough.
  7. Sprinkle the cinnamon sugar mix on top of the rhubarb.
  8. Bake for about 40 to 45 minutes.

*** I like to eat the cake with Whipped cream.

 

 

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Rhubarb Cake」への8件のフィードバック

  1. ピンバック: Rhabarber Streusel Kuchen | Nana's Küche·

  2. ピンバック: Rhubarb Cake with Sultana-Nut Topping | My Favourite Pastime·

  3. Hi Nana,
    You cake was a hit. My whole family loved it very much. We shall be making it many more times. I love a lot of recipes on your site. I shall let you know the next one I want to make. Wish you a lovely weekend!!!!

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