Purple Yam

【紫芋のスイートポテト】

最近、いろいろと頂いてばかりです。今回は、なんと紫芋を頂きました!

紫芋を見るのも、食べるのも初めてです。

さて、何を作ろうかな?ということで、いろいろ検索をしてスイートポテトに決まりました。

初めて作るスイートポテト!それも初めて手にする紫芋で!

卵黄を塗らないで焼き上げたので紫の色がとても奇麗です。

20130520-194346.jpg

乱切りにしてレンジで柔らかくしました。

20130520-194403.jpg

砂糖、バターを混ぜて、フードプロセッサーで撹拌します。

そのあと、生クリーム、卵黄を加え鍋で火を通します。

20130520-194409.jpg

手みやげ用だったのでマフィン型を使って一口サイズにしました。

甘さ控えめでとても美味しいとなかなか評判でした。

20130520-194416.jpg

Ingredients:

  • 300g  Purple Yam or Japanese Sweet Potatoes
  • 20g   Unsalted Butter
  • 75g  Granulated Sugar
  • 2 Eggs yolks
  • 50cc Heavy Cream

Directions:

  1. Peel and cut up the Sweet potatoes.  Cut it small and steam or boil until they get soft.
  2. Drain and Mash the yams really well.
  3. Add the rest of the ingredients.  
  4. If your potatoes weren’t dried out by the residual heat in the cooking pot, put them over low heat and stir until they’re almost dry.
  5. Shape the potatoes with a tablespoon like a Football and put on cookie sheet or use a Muffin cup. They don’t really change shape while baking.
  6. Bake for 20 minutes at 180C/350F.
  7. You can eat warm or room temperature.

 

ランキングに参加しています。応援お願いします♪

バナーをクリックして頂くとランクが上がる仕組みになってます。

 

犬ブログ Muffin & Bunta ʕ•̫͡•ʔ woof! Woof! もやってます。遊びにきてね〜♪

広告

Purple Yam」への5件のフィードバック

      • Omg and the recipe is in English. I don’t know if I can get the yam. I shall look tomorrow. I want to try this. I shall let you know if I find it!! thanks for updating. Have a great week

コメントを残す

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Google+ フォト

Google+ アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

%s と連携中